3 Ocak 2011 Pazartesi

TV'DE YENİ SEZON: HÜRREM / SPARTACUS / ZOMBIES & LADIES + VOGUE SHOOT

Ara veren diziler Ocak ayında geri dönmeye başlıyor. Ancak onun da ötesinde yepyeni TV dizileri bizlerle buluşmak için gün sayıyor.

İlki henüz yurdum TVlerinde gösterim şansı bulamamış olan içinde bir parça ''sex & the city'', ''gossip girl'' ve ''desperate housewives'' barındıran ''Pretty Little Liars''. Heycan doruktayken yarıda kalan ''edebiyat!'' uyarlaması serinin ikinci sezonunda eski sırlar açığa çıkarken bakalım ne gibi sürprizler bizi bekliyor. Pazartesi günü (bugün) Amerika'da başlayacak olan yeni sezonu izlemek için sabırsızlanıyorum diyebilirim.

Ocak sonlarına doğru 2. sezonu yayına girecek bir diğer dizi ise ''Hot In Cleveland''. Pretty Little Liars'ın +50lik versiyonunu düşünün bu sefer. Bir de efsanevi Betty White. Bir umut Golden Globe adaylığı elde eder diye umduğum yapım eli boş çıksa da her bölümünde beni kahkahalara boğduğu için 19 Ocağı beklemekteyim.

Cnbc-e 'nin bize yeni yıl armağanı ise son günlerin en sevilen ve konuşulan yapımlarından ''Walking Dead''.Yükselişe geçen kan ve vampir furyasından etkilenen zombi, korkulu diziyi gerilim severler kaçırmasın o halde. 23 Ocakta cipslerle ekran karşısına geçmeyi unutmayın.

Ocak sonlarında TVde kendine yer bulacak olan bir diğer dizi ise Andy Whitfield'in diziden ayrılması üzere olayı uzatmak adına yapımcıların ara sezon fikriyle ortaya çıkmış ve Spartacus'ten öncesini konu edinen Gannicus ve Lucretia temalı dizi ''Spartacus: Gods of The Arena''. Yine çıplaklığı ve açık öğeleriyle ilk sezonda olduğu gibi bizleri ekrana çekicek. Küçük bir hatırlatma TVde izlemek için biraz beklemek zorunda kalsak da interneti hepimiz seviyoruz değil mi ?

Uzun zamandır yayınlanmasını beklediğim ve bunca senedir Türk TVlerinde beni bu denli heyecanlandıran yegane yapım olan ''Muhteşem Yüzyıl'' ise 5 Ocakta Çarşamba akşamı Show TVde görücü karşısına çıkacak. Show'da yayınlanması maça 1-0 çıkması anlamına gelse de benim oyum ona. Aynı gün ve saatte KanalD de ise yeni ''Aşk-ı Memnu'' sloganıyla ''Şüphe'' dizisini yayına sokuyor. Bu da onların maçı 2-0 alması anlamına geliyor. Yine de tarihi sever biri olaraktan ben kesinlikle Show TVde olucam.

Her ne kadar Hürrem; Anne Boleyn, Süleyman, Tudor ve Peyker (aşk-ı memnu ismiyle) Catherine of Aragon çakması olarak karşımıza çıkacak olsa da izlemeye, en azından şans vermeye değer. Tudors'daki çıplaklığı ise beklemeyin. Her şeyi geçtim dizide Selma Ergeç ve Nebahat Çehre'nin yer alması olayı yukarlara taşımayı başarmıştır zaten. Bu arada dizi karakterleri bu ay Marie Claire Türkiye'deymiş. Olayları öngören Vogue Türkiye ise Hürrem temasını Maryna Linchuk ile birleştirerek Aralık ayında bizlere sunmuştu.
Şimdi söyle Sultan Sülüman!
 Hangi Hürrem daha alımlı ve güzel ?

Yine ekran karşısına gömülüp, entellektüel çevrelerce kınanıp, Twitterda izlediklerimizi paylaştığımzdan ''gerizekalı'' ve ''ucube'' muammelesi görsek de. Who cares the bitches ! Do what you want !

İyi seyirler.

photos: courtesy of Vogue Turkey // Maryna Linchuk by Ellen von Unwerth (taken from FashionSpot)
diğer görseller: Facobook.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder