15 Ocak 2011 Cumartesi

123 DE KİM ? BİR BAĞIMLILIK BENCE !

Ocak ayı sayılarından da gördüğümüz gibi Vogue sadece modanın değil, lifestyle'ın da kutsal kitabı olsa gerek. Zeynep Üner tarafından hazırlanan Meteor Yağmuru: 19 Genç Yetenek'ten bir isim de 123tü. Yazıyı okur okumaz internetin başına geçildi. Grup araştırıldı, beğenildi. Ve siz de bu ciddi anlamda muhteşem yetenekten geri kalmayın diye hemen blog başına geçtim.

BerkeCan Özcan, Burak Irmak, Feryin Kaya ve Dilara Sakpınar. 4 muhteşem meteor ve dinamik bir grup. Kasım 2009da ilk albümleri ''Aksel'' i yayınlayan grup aslında 2004 yılında kurulmuş.Grup geçtiğimiz mayısta ''Stereo Love'' adlı bir EP de yayınlamış. İşin ilginç yanı ise şurada başlıyor. Diskografide ve beklemede iki albüm daha var ''Arve'' ve ''Anja''. İlginçlik ise şurada grup ''Aksel'' adlı albümlerinde anlatmaya başladıkları hikayeyi adı geçen iki albümde anlatmaya devam edeceklermiş. Devamını beklediğiniz muhteşem 3lü filmler gibi. ''Tanrım ne kadar cool'' dediğinizi duyar gibiyim ! Peki anlatılan hikayelerin bir de cd yanında yer alan kitap ile bizlere de aktarıldığını da söylesem ? Yakın zamanda bu iki albüm arasında bir de ''Lara'' adlı bir EP daha geliyormuş. İşin özü bizleri müziğe doyurmaya ve  kendilerine bağımlı hale getirmeye hazırlar.

Grubun son yayınlamış olduğu ''Grass'' bu günlerde favorim olsa da biraz eskilerden kalan ''Again'' beni alıp bitirdi, vokallerdeki saflık ve yumuşaklık hipnotize eden bir güzellik. ''Laugter'' yine sizi büyüleyen başka bir şarkı. Ya bilmiyorum işte her bi' şarkı da ayrı bir büyü, bence oturup dinleyin ve kendinizden geçin. Güzel ve zararsız bağımlılık. Son zamanlarda sayelerinde myspace'den yeniden çıkamaz oldum. Sabah hazırlanırken, sınava çalışırken, falan filan sürekli kulağımda onlar, en yakın zamanda albümlerini de edinip iPod'da da onları aktarmak gerekir.
Bağımsız filmler tadında çekilen videolar ise başka bir harika. Sanırım uzun zamandır bu güzellikte şeyler çıkmıyordu ortaya. Bilmiyorum neden bu kadar fazla başarılılar ? Henüz inanılmaz derecede tanıdık olmadıklarından mı ?

Ne yalan söyleyeyim bir de albüm fiyatları biraz daha düşük olsa pek sevimli olurdu. Gerçi cd'ler yanında bir de kitapları var ama ;)

Salon'daki performanslarını maalesef geçip bittikten sonra öğrendim :/ Ancak tam bu üzüntülü haberi okuduktan sonra 21 Ocak'ta Peyote'de, 29 Ocak'ta ise Tamirane'de canlı performansları olduğunu öğrendim. Hızımı alamazsam ikisine bile gidebilirim valla.

grubun hesapları
           facebook: http://www.facebook.com/123theband
           myspace: http://www.myspace.com/123fromistanbul
           twitter:  http://twitter.com/#!/123band

ve sırasıyla album teaser ile arve'den ''Grass''.

waiting for arve from aisha records on Vimeo.


123 - Grass from yayinda toplar on Vimeo.

1 yorum: