18 Ocak 2011 Salı

MILAN'S BIG BROTHERS

Milano Men's Fashion Week sona doğru yaklaşırken - hatta bugün son- modanın ağır abileri de artık bir bir kendini göstermeye başladı. Kadınlara yönelik tasarımlarında adeta büyüleyici hikayeler yaratan Alexander McQueen erkeklerde daima daha sade ve daha deneysel olmayı deniyor. Kadınlar için kraliyet ailesinden ve mitolojik kahramanlardan ilham alırken sıra bizlere geldiğinde minimal yaklaşımlara göz kırpıyor. Show'un en vurucu 4 parçası ise bu paltolardı.
Pringle of Scotland inanılmaz sıkıcı. Yünler ve deriler ön planda. Koyu renklerin hakimiyeti. Dsqueared2'de ise şapkalar ve kasap önlükleri en çarpıcı detaylar onlar dışında pek de değişiklik yok. Koyu renkler, simetrik kesimler, skinny- tayt karması ve de şalvarımsı pantolonlar ise Neil Barrett'te karşımıza çıktı.
Kahverengi ve üstü işlemeli Kütahya porselenlerini hatırlatan kolleksiyon ise Etro'dan. Sanıyorum çok klas ve stil sahibi üst tabaka insanların zevkine hitap edilmiş muhteşem parçalar yer alıyor.
Şöyle bir düşündüm de bir kaç sıkıcı tasarımcı dışında kırmızıyı kullanmayan kalmamış gibi. Moschino da 2012 kışında bizlere bu rengi kullandırmaya meraklı sanırım. Şortların ve tozlukların da baş gösterdiği (ilham Rugby'ciler olsa gerek) Moschino kreasyonunda bir de parlament sinema geceleri nostaljisi yer almış..
Versace, fetişi ön plana çıkarmışa benziyor. Deri ceketler ve deri eldivenler. Slim Fit takım elbiselerin yanı sıra, deri detaylarla süslenmiş ceketler ve bu kışın hit rengi deve tüyünün devamı. Renkli seçimler yapmak isteyenler için ise yine gece mavisi ve tonları da sizleri bekliyor.
Parlayan kumaşlar, vücudu saran bodyler, mokasen ayakkabılar üzerine geçirilen eşofmanlar ve renkli saten gömlekler. İşte Giorgio Armani.

1 yorum:

  1. Bu sezon, Türkiye'deki meşhur "Etro gömlek" hadisesinden sonra Etro'ya yakından baktım. Fotoğraflara aynı ölçüde yansımıyor, ama kumaşlar üstünde desenlerin baskıları çok kaliteli, özellikle kravatlarına bayıldım mesela. Bir dönem ülkemizde yine siyasiler arasında ünlü olan Versaceler gibi...

    Armani haki-yeşil palto tam istediğim bir kesimde! Kumaşı da sanırım kaşe. Çok güzel...

    YanıtlaSil