17 Ocak 2011 Pazartesi

THE SHINING STARS OF GOLDEN GLOBES

68. Golden Globe Ödülleri dün gece Los Angeles Beverly Hilton Hotel'den canlı yayınla dağıtıldı. Henüz filmlerin %90'ını seyretmediğim için ödül kazananlar hakkında yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Ancak herkesin beklediği gibi ana dallarda ödül kapan Natalie Portman, Colin Firth, Annette Bening, The Social Network ve Kids Are All Right yerinde seçimlerdi.

Drama dalındaki dizilerden bi' haber olan ben komedi alanında sadece ''Glee'' ve ''Modern Family'' konusunda ahkam kesebilirdim. En iyi komedi dizisi ödülünü ''Modern Family'' kucaklamalıydı ancak ödül ''Glee''ye gitti. Ancak dizideki Kurt ve Sue karakterini canlandıran Chris Colfer ve Jane Lynch yerinde seçimlerdi. Yabancı Film kategorisinde yarışan ve merakla beklediğim ''I Am Love'' ve ''Biutiful'' ise elleri boş dönenlerden oldu. Ancak ilk filmin yıldızı Tilda Swinton geceye katıldığı Jil Sander ile çoktan kazanan olmuştu ve Javier Bardem'e laf etmek bile düşmez. Hem Cruz cepte hem de baba olacak. Hehe.

Gelelim gecenin kırmızı halıda konuşulan isimlerine. Bu arada an ve an kimin ne giydiğini ve ne zaman geldiğini tweetleyen Vogue Türkiye ekibine de teşekkürler. Kırmızı halıda stil ikonu Alexa Chung ünlülerle röportaj yaptı. 


Justin Bieber her delikten çıktığı gibi bu ödül töreninde de yer aldı ve kendinden bekleneni yaparak ''animasyon film'' ödülünü sundu. Aynı zamanda şaklabanlık yapmak için de o itici gözlükleri kafasına geçirmişti. Gecenin hiç kuşkusuz bir diğer parlayan ismi Angelina Jolie oldu. Atelier Versace içinde adeta parlıyordu. İlk defa bu kadını sevdim. Brad Pitt'in omzuna yaslayarak geceyi takip etmek, onun papyonunu düzeltmesi ve rujunu tazelemesi. Fazla bizden biriymiş. lol

Gecenin parlayan renklerinden biri de zümrüt yeşiliydi. Gecede o rengi kullanan sadece Angelina Jolie ve Catherine Zeta Jones değildi. Victor & Rolf içinde parıldayan Natalie Portman kendini kutlamaya gelmişti. Normalde kırmızı halının parlayan yıldızı olan Robert Downey JR'u bu sefer pek sevmedim. O kırmızı kravat ve gri takım elbise kombinini sevmedim, eğer erkeklerde bir yıldız vardıysa o da Jake Gyllenhaal'du.

Eğlenceli elbisesini farklı renklerde ayakkabılarla kombinleyen Helena Bonhem Carter ise hiç de rüküş sayılmazdı. Zac Posen içinde zarif bir şekilde parıldayan Eva Longoria'nın sırt dekoltesi Anne Hathaway kadar olmasa da çok çekiciydi. Gecede Armani Prive giyen bir diğer güzel de dış görünüşten başka bir artıya sahip olmayan Megan Foxtu. Michelle Williams'ı o kısa saçlarla Valentino içinde beğenmesem de yılın en hit filmi olan ''Blue Valentine''ı dört gözle bekliyorum.

Bir umut Erdem ile çıkagelmesini umduğum Julianne Moore ise Lanvin ile boy gösterdi. Johnny Depp her zamanki coolluğunda arz-ı endam ederken ise şaaşalı Zuhair Murad ile Jennifer Lopez yine kırmızı halının gözdelerinden biriydi, saçını beğenmesem de :) Kendisinden hiç haz etmediğim Halle Berry'den yine haz etmedim. Ve erkeklerde bir başka güzel görünüm Robbert Pattinson'daydı. Sandra Bullock ise geçen seneki kadar parlamasa da enfesti ve saçlarnı çok beğendim. Ki normalde perçemlerden hiç de haz etmem. Helen mirren'ı da hiç sevmediğimi ve sürekli Mery Streep olmaya çalıştığı gibi bir kaygısı var gibi düşündüğümü söylemiş miydim ?

Gecenin ve Golden Globe tarihinin en rüküş ve berbat görünümü ise Christina Aguilera'dan geldi. Burberry içinde kırmızı halıda kuğu gibi süzülen isim ise gecede ödül de veren Leighton Meester oldu. Prada ile gelen Nicole Kidman ise her zamanki gibi botoks canavarı buzlar kraliçesi gibiydi. Hiç kuşkusuz Portman, Jolie, Anne ve Eva sonrasında gecenin en şık ismi Scarlett Johansson'du.

Uzun lafın kısası;
en şık erkek: Jake Gyllenhaal
en rüküşler: Christina Aguilera, Halle Berry
ve parlayan yıldızlar: Eva Longoria, Natalie Portman, Anne Hathaway, Scarlett Johansson, Angelina Jolie
photos taken from style.com
just jared

3 yorum:

  1. keşke natalie portman'ın filmini seyretme olanağı bulsam, çok merak ediyorum. ödül törenine bakamadım ama kıyafetlere netten bol bol baktım ve tabii bazılarını yazdım bile. (biraz değişik yazsam da:D)christina aguilera bence de felaketti ya halle berry'nin iç çamaşırından bozma kıyafetine ne demeli?

    YanıtlaSil
  2. aslında aguilera'nın kıyafeti güzel ama o vücuda gitmemiş sanırım. bir de şaştım herkes berry'nin kıyafetini çok zarif bulmuş. peh.

    evet filmi çok merak ediyorum. bakalım. şubatta vizyonda :D en azından festivalde. ayrıntılar coming soon :D

    YanıtlaSil
  3. aguilera gerçekten felaket! natalie portman'ın da after party kıyafetini daha çok beğendim ben.

    YanıtlaSil